HTML

Kutat asok Londonban

Piackutatas, elmenyek, miegymas.

Friss topikok

  • grimbusz: @drDankó: Elvileg Division5, de tenyleg nincs fent a halon az idei szezon meg. Mindenesetre ma Blo... (2011.05.10. 11:13) MB vs. MTV
  • ariza: Küldjek Cserpes Trudit? :) (2010.12.26. 17:38) Kipufog
  • ariza: 45 perc? A térképen nem tűnt olyan nagynak az iroda-lakás közti távolság. Tényleg k. nagy város... (2010.11.07. 21:11) Elmenyek

Linkblog

Frissites

2010.11.22. 01:50 grimbusz

Kedves Naplom!

 

Regota nem irtam beled, es talan mar szomjazol az uj informaciokra.

Huh, hol is kezdjem?

Talan az emberekkel kezdem: A lakasbol szerencsere elkoltozott a ket hivatlan vendeg, akik az egyik lanynal szalltak meg, hivatlanul, meg a draga ceget sem ertesitettek. Eleg erdekes figurak voltak. Este 7-8 korul mindenfele skrupulus nelkul esett a par egymasnak, es ezt hallhatoan tettek meg, ami parunkat azert picit bosszantott. Majd ezek utan a lany lejon mint aki vagy drogos, vagy beteg, vagy a ketto egyutt es a mikro mellett elhaladva megkerdezi, hogy hol a mikro? Na de ok mar hala a jo egnek nincsenek.

Vannak a Sz testverek viszont, akik kozul az egyik a heten hazamegy. Azt hiszem sajnalom. Igazabol a srac a fejlodes egy korai szintjen megrekedt, mivel a poenjai nagyjabol a kaki-pisi universumban mozognak, emellett erdemi angoltudas nelkul akart itt ervenyesulni, ami valljuk be oszinten, kisebbfajta csoda lenne. Nem mondom, hogy eredetiben olvasson barmilyen regenyt, de egy aprohirdetes megertese talan fontos az ittmaradashoz. Mindenesetre az o tortenete szerintem tipikus lehet. Otthon van csalad, ket gyerek, a srac egy szakmunkas, aki otthon sokat dolgozott, de hozott par rossz dontest, felvett hiteleket, igy megprobalt itt ervenyesulni, ami sajnos nem jott be. Most megy haza, de legalabb varja a felesege, es a ket fia. Valamint a volt cege allitolag visszaveszi.

A-rol konyvet lehetne irni, igazabol minden nap egy fejezetnyi anyagot boztosit a vele valo beszelgetes. A leglenyegesebbre szoritkozva a kovetkezok. Vegre talalt munkat, de sajnos nem hivjak minden nap. Jaj, itt legyzem meg, hogy itt a szakkepzetlen, vagy munkakereso emberek ugynoksegeken keresztul jutnak munkahoz. Szoval az ugynokseg nem hivja mindig. Talan azert, mert nem olyan agilis (egyszer azert utasitott vissza egy munkat, mert messze van, egyszer azert, mert melege volt ott), talan azert, mert kevesbe beszeli a nyelvet, nem tudom. Na de amikor hivjak, akkor ugy jon haza, hogy o mennyire gyuloli az indiaiakat, a pakisztaniakat, es hhogy neki ne parancsoljanak, mert lefejeli oket, stb. Ilytenkor elgondolkozunk a tobbiekkel, hogyha ennyire nem birja a mas nemzetisegueket, akkor mit keres itt??? O is mas nemzetisegu az itteni tobbseghez kepest! Na de vegulis nem szabad logikat keresni benne.

 

Munka:

Errol is kene irnom, mert ez is elmaradt.

Jaj kis kitero. Hazamentem tanitani. Nagyon jo volt. A tanitas is, a diakjaim nagyon erdeklodoek voltak, kerdeztek, vagy tenyleg erdekelte oket a dolog, vagy csak jol imitaltak. Remelem az utolso orara is olyat kapnak, aki igy valszol a kerdeseikre. Elmondasuk szerint ugyanis van ugy, hogy a tanar toluk kerdezi meg, hogy ez milyen evfolyam, milyen kurzus, mit kell tanitania? Pfh! Magyar felsooktatas 2010. Csokoltatom igazgato no! Marmint draga Hoffmann ig.no! (Nekem az marad mindig, ahogy a Glovi is Glovi es nem allamtitkarhelyettes ur.) Meghogy nem szolgaltatas az iskola? Hanem akkor mi a jo "£</]$%*()???

A hazaut igazabol anyagilag kesz csod volt, de fantasztikus erzes volt. Ujfent megtudtam, hogy mennyire szeretnek engem, es ez annyira hihetetlenul jo erzes!! A pesti Millwardnal olyan orommel fogadtak, hogy ezt sosem fogom elfelejteni. A szeretteimrol meg ne is beszeljunk. Es igazaol ez a legnehezebb az egeszben, a kintletben. Hogy nincsenek itt, akiket szeretek.

Az itteni munka eddig egy picit felemas. Ugyfelet alig lattam. Ami nem olyan nagy tragedia, mivel a nyelvtudasomban nem vagyok meg biztos. Valahogy kevesbe merem hasznalni, pedig mindent megertek, de a hasznalatban bisonytalan vagyok meg kicsit.

Igazabol csak tracking van eddig. Es ezeket varialjuk. Na jo, van meg markaertek meres is, de abbol meg most kicist kimaradtam szerencsere.

A kutatas amugy konkretan tenyleg weben folyik csak. 25 percnel hoszabb kerdoivvel nem is kalkulalunk, mert weben csak ennyit lehet. A rezsioraberek elkepesztoek, ezt otthon nincs az az ugyfel, aki kifizetne. Es pedig mi sem voltunk otthon olcsok.

Ami dobbenet kulonbseg, az a rendelkezesre allo forrasok. Emberi es technikai. Van kb 20 AA, azaz Account Assistant, akik a kutatok munkajat segitik, de ez tulajdonkeppen a chartolast, es az adatellenorzest jelenti. A kodutasitast sem a kutato irja meg, hanem a kodolok, amit aztan a kutato kollega jovahagy. Emellett az egyik ugyfelnek, bemutatando, hogy mennyire inkonzisztens a kommunikacoja az elmult 2 evben, az egyik kollega csinal egy kis filmet, osszevag a korabbi reklamokbol egy darab 30 masodperceset, amiben nem lesz ket egyforma stilus, szinarnyalat, stb. Igy aztan kepzelheti mindenki a reklamok ertekeleset...

Penteken torzsi reggeli volt, ami inkabb csapatreggelit jelentett, mert majdnem mindenki ott volt. Semmi komoly, csak zsemle, margarin, sajt, futolt-fott tarja, gyumolcs, edesseg, gyumolcsle, tea volt a menu.

A program meg bemutatkozadokbol (pl az enyem, ami soran jot derultek a kollegak), egy erdekes projekt ismertetesebol, charity day-rol, ceges X-faktor versenyrol, es honap dolgozoja valasztasrol szolt.

Erdekesseg, hogy a honap dolgozojat minden szinten megvalasztottak, azaz Management&admin, GAD, SAR-SAC, AR-AC, TAR-TAC, AA, es a vegen a vegso nyertest egy kalapbol huztak ki. Igy az egyik kutato srac kapta a pezsgot es az 50 £ erteku Amazon utalvanyt.

A projektbemutatas nem volt nagy durranas, inkabb az, hogy hagytak, hogy a legfiatalabbak csinaljak. Megprobaljak oket a leheto leginkabb eloterbe helyezni. A charity day-t sem fentrol szervezik, hanem az egyik kutato lany gyujtott otleteket alulrol jovo kezdemenyezeskent. Bar a poppy-k viseleset nezve ez elegge belejuk van ivodva.

Penteken megyunk majd Milton-Keynes-be Andrew-val, o egy Account Manager, es nagy QPR szurkolo. Szoval nem rossz ember. :-) Buzsaky az egyik kedvence a csapatbol.

Csak meg a trendchartok kellenenek es le kene elemezni a cuccot, de mivel csak 60-65 oldalt rakunk ossze, es annak a nagyja kesz van, nem lesz veszes. A sztori amugy nekem mar a fejemben kesz lenne az eddigi anyagok alapjan.

Ami furcsa volt, hogy Andrew menyire orult es mennyre tetszett neki az az elemzes, amit irtam. Pedig semmi extra nem volt, nem fustoltem szet a neuronjaimat, hogy azokat leirjam, OK, igyekeztem az elemzes 1.0-n tuljutni, de azert a 3.0 messze volt. Na de ha ennek igy orulnek, akkor az nem baj, nem lesz nagy baj a tudasommal.

 

Na most megyek aludni, es igyekszem gyakrabban frissiteni a dolgokat.

 

Udv,

I.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrlondon.blog.hu/api/trackback/id/tr672464463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása