HTML

Kutat asok Londonban

Piackutatas, elmenyek, miegymas.

Friss topikok

  • grimbusz: @drDankó: Elvileg Division5, de tenyleg nincs fent a halon az idei szezon meg. Mindenesetre ma Blo... (2011.05.10. 11:13) MB vs. MTV
  • ariza: Küldjek Cserpes Trudit? :) (2010.12.26. 17:38) Kipufog
  • ariza: 45 perc? A térképen nem tűnt olyan nagynak az iroda-lakás közti távolság. Tényleg k. nagy város... (2010.11.07. 21:11) Elmenyek

Linkblog

Rovid ertekeles

2010.11.30. 00:57 grimbusz

Ideje nemi osszegzesnek. Na jo, nem a bloggal kapcsolatban, mert azt a kutya sem olvassa, csak legfeljebb azok, akikkel amugy is majdnem napi rendszeresseggel kommunikalok. Nem. Hanem a kinti elettel.

Milyen is itt kint? Erre az orokervenyu viccel lehet valaszolni.

- Hogy van Papa? Jol!

- Kicsit bovebben? Nem jol!

Na ez azert tulzas, mert alapvetoen jol vagyok, de piszok nehez. Nem is az, hogy a kollegak nem kedvesek, mert azok. Kis idobe telt, mire bevettek a poenokba, de a mult heten es ezen a heten rohamosan javult a helyzet. Talan annak is koszonheto, hogy jelentkeztem a ceges X-faktorba. Igen, enekelni fogok. Akik hallottak mar enekelni, kepzelhetik. Akik nem, azoknak annyit mondok, (ujabb orokbecsu) a macska muzikalisabban nyivakol dugas kozben. En jobban tudok pattogtatni. Szegeny Cliff Richard forog a sirjaban, pedig meg meg se halt a foszer! (Aki tudja honnan van az idezet meglepetest kap amikor hazamegyek.)

Na de visszaterve hianyzik a csalad nagyon. A megszokott kornyezet, az ismeros tajak, a bejaratott semak, az, hogy mar a kerdes hanglejtesebol tudtam a sajat reakciomat, es hianyoznak a szeretteim.

Tenyleg most tanultam meg ertekelni azokat a kapcsolatokat, amikre otthon nem is gondoltam, hogy ennyire erosek, ilyen fontosak a szamomra. Valahogy ezt az itteni joletet es gondolkodasmodot kene hazacsempeszni, es akkor otthon istencsaszar lenne a helyzet, es a kutya sem akarna elmenni onnan.

Ami jo az itteni eletemben eddig: eleg jol keresek, elkezdtem sajat magam fozni, intenziv angol nyelvtanfolyam, dobbenetesen elfogadova tesz, uj ugyfelek, uj problemak, olyan prezit csinaltunk, ami nagyon tetszett az ugyfelnek is, meg aztan nekem is, a szolidaritas a masik irant dobbenetes, a szabalyok betartasa, az arak, az eletszinvonal, a neha elkapott magyar szo, amikor a v betu kiejtesebol kiszurod a masik magyart, a munkahelyi programok dobbenetes nagysaga, az ingyenes (es minden tekintetben ingyenes) szamlavezetes, a korrektsegre valo torekves, a hulyebiztos utbaigazitasok, a repuloszeru Virgin rail, a double decker, a KFC, a Camden Market, a taxik, a Boris biciklik, a rengeteg kerekparos, a meg 1-2 fokban is poloban setalo angolok.

Es mi az amit nem szeretek eddig? Metro, a tomeg, hogy a trainee kutato csodalkozik, hogy nincs Blackberry-m, Zs meg nincs itt, a csaladom messze van, a bp-i MB-s kollegaim hianyoznak, a volt MB-s kollegaim hianyoznak, az egyetemi es foiskolai csoporttarsaim hianyoznak, az idiota volt osztalytarsaim hianyoznak, hogy nem tudok olyan jol angolul, mint szeretnek, burokracia, neha nagyon nehezkesek, nem ismerik a kiskapukat, es picit rugalmatlanok, bar mindig mindenkitol elnezest kernek, de nem eppen udvariasak, es nagyon sok az olyan beandorlo, akinek a kozeleben picit felek. Emiatt elkezdtem magamat szegyellni, hogy akkor en bennem is ott van az eloitelet? Jaj es a lenyeget majdnem kihagytam: a lakas es a draga berbeado, a Londoni Magyarok. Meg egy ilyen szutyok lakas nincs a vilagon, es akivel eddig itt kint talalkoztam, csak negativ velemennyel volt a cegrol. Amit ala tudok en is tamasztani.

Hat eddig sajnos a negativumok vannak tobbsegben, de remelem, valtozni fog.

Amugy egy-ket erdekes dolog meg a kintlettel kapcsolatban:

Szensavas vizet ugy kell vadaszni. Csak Still van a legtobb helyen, de az meg nem asvanyviz szokik lenni, hanem tulajdonkeppen valami nagyon lightos forrsaviz/csapviz szeru dolog.

Minden 12 ev feletti angolnal vagy BB, vag iPhone, esetleg valami egyeb okostelefon van.  Bar megtehetik, hiszen a hazai fizeteshez aranyositva annyiert adjak itt a telefont, mintha otthon 2000-2500-at kernenek erte havonta.

Marmint ezert az osszegert (cca 25-35 font) mar benne van 100-500 perc lebeszelhetiseg, 300=vegtelen szamu sms, akar ingyenes operatoron beluli hivasok, 500 MB internet, es a vadonatuj telefon.

A szamlaszolgaltatasom tulajdonkeppen ingyenes, egy dologert kell fizetnem,  az a hazautalas. De a szamlavezetes ingyenes, utalas ingyenes, kp felvetel ingyenes (akarmennyi, akarhonnan, ha jelezve van!!!).

A metro rohadt meleg, az ember meggyullad rajta, olyan hot general a nagy tomeg. Akik viszont nem kepesek megvanri, hogy leszalljanak a metrorol.

A szolidaritas dobbenetes. Probalnak odafigyelni egymasra: a cegnel pl ezen a heten egy iskolanak gyujtunk, ezert pl penteken kozos kaja lesz, aminek a bevetele megy a gyerekeknek. Holnap mezes suti verseny lesz. Pentekekenkent kozos pialas szokott leni, lesz a karacsonyi parti es januarban a Star Factor

Az akciok szama: Buy one, get 3 free.

Mara ennyi.

Igyekszem surubben frissiteni mostmar a blogot.

Es par reklam, ami nekem bejon.

Es hogy miert ezeket? Mert nagyon jol markazottak, de nem eroszakosan toljak az ember arcaba, hogy VW, VW, VW!!!

Viszont nem tudnad elmondani a reklam tortenetet ugy, hogy ne emlitsd meg a marka nevet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrlondon.blog.hu/api/trackback/id/tr322482616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása